Herreholdet slutter ubesejret i 10 kampe

Holdet har et problem – alle ved det og alle ønsker at gøre noget ved det. Men alligevel lykkedes det ikke helt.
Som træner er det min største opgave, at få holdet til at spille sammen – og gøre dette så holdet fungere optimalt. Dette gør holdet også – når vi møder en god modstander. Når vi møder den bløde mellemvare og bunden, falder holdet sammen som en flad badebold. Dette er det før omtalte problem. Gejsten forsvinder folk laver dumme fejl og vælger de svære løsninger.
Vi mødte i dag 2 hold af denne bløde mellemvare, og spillet faldt sammen ganske som det plejer. Grunden til det måske ikke faldt helt så meget sammen mod Vejle II var nok det faktum at de havde nogle spillere med fra deres førstehold, som havde siddet over i Vejle I sidste kamp og vi derfor mødte mere modstand.
Det positive i år, når man sammenligner med sidste år, er at vi nu alligevel kan spille godt nok til at vinde, selv om vi totalt mister gejsten på holdet. Sidste år tabte vi et par kampe (og mange sæt) på koncentrationssvigt. Dette sker ikke mere.Selv om man til tider kunne ønske sig at vi var 12 mand af sted, så man kunne skifte hele banden. For selv vi ofte benytter de amme 6-8 spillere, så er der ikke langt ned til de næste rent niveau mæssigt. Og de fleste spillere har derfor en ny opkomling som ånder dem i nakken. Hvilket inspirerer folk til at gøre en ekstra indsats – blot ikke mod de dårlige hold.
Her er kampenes forløb som de oplevet at hæveren Karsten:

Første kamp var mod Åbenrå (ÅIG)

ÅIG havde indtil d.d. vundet 3 kampe, så de var derfor på papiret en overkommelig modstander.

Vi startede med 2-hæver system, med Poul og Karsten som hævere.

Vores store problem i tidligere kampe har været, at vi ikke er gået på banen med fuld koncentration og fokus. Dette var derfor endnu en gang et krav, at vi skulle sætte os på kampen fra start.

Vi kan ikke lige frem sige at det lykkedes. ÅIG fik skabt et hul, men midtvejs i 1. sæt foretog vi en timeout. Dette brød rytmen hos ÅIG, som på det tidspunkt førte 14-8.

Stillingen få minutter senere var 17-17 og ÅIG var knækket. Sættet blev vundet med 25-17.

2. sæt blev for vores vedkommende en bedre start og stillingen var hurtig 9-2 i vores favør.

Men kadencen blev ikke holdt, og ÅIG fik unødvendigt kontakt midt i sættet.

Vi havde dog det fornødne held og dygtighed og hiv sættet hjem med 25-20

Det skal lige siges, at træneren ved sættets start, havde skrevet en endnu ikke afprøvet opstilling op samt havde byttet rundt på en center og en kant 🙂

3. sæt blev præget af mere usammenhængende spil fra vores side, men til trods for dette blev sidste sæt vundet 25-17. Generelt set havde holdet en første kamp hvor meget lidt fungerede.

Vores 2-hæver system blev aldrig en succes i denne kamp og vores motivation mod bundholdene skal være bedre.

Kampens spiller blev Rune, Alex og Allan med 2 stemmer hver. De øvrige stemmer var: Ole og Poul med hver 1 stemme

Anden kamp var mod Vejle 2.

Vejle 2 havde indtil i dag kun vundet en kamp, så her skulle vores manglende motivation mod bundholdene stå endnu en prøve.

Det viste sig dog, at Vejle 2 havde lavet nogle rokeringer med Vejle 1, og holdet viste sig allerede under opvarmningen, at skulle blive et bedre spillende hold på dagen end ÅIG.

Vores træner skabte en lidt anderledes optakt til kampen end tidligere, idet det ikke var ham som satte holdet. Om det var for at kunne fralægge sig ansvaret ved eventuelt dårligt spil skal være usagt.

1. sæt kom Vejle godt fra start og fik overtaget i starten bl.a. på grund af nogle gode server.

Vi kom dog hurtigt tilbage, og Vejle mistede hurtigt pusten. Sættet blev vundet 25-14.

I 2. sæt kom vi godt fra start, og Vejle fik aldrig kæmpet sig tilbage. Sættet blev vundet 25-15.

Der blev undervejs skiftet lidt ud, hvilket gav os et godt pres ved nettet samt gode modtagninger.

Ingen tvivl om at en fremtidig libero vil gavne holdets spil 🙂

3. sæt blev mere afslappet fra vores side, men uden at påvirke vores spil væsentligt. Udskiftningerne fra 2. sæt blev gentaget og der var rigtig god stemning på holdet. Dette gjorde at vi uden problemer kunne kører sidste sæt hjem med 25-18.

Kampens spiller blev igen Rune med 3 stemmer. De øvrige stemmer var: Poul 3 stemmer men Ole, Steffen og Lars fik 1 stemme

Generelt en god dag, hvor vi helst vil glemme 1. kamp, men hvor 2. kamp bestemt var positiv på flere måder. Der var god gejst blandt spillerne – spillet fungerede – og vi er kommet en del tættere på vores mål, nemlig oprykning til Danmarksserien til foråret.

Dette var så de sidste kampe i 2008 og der venter 4 kampe i foråret. Oprykningen til Danmarkserien ser ud til at være inden for rækkevide.

Nogle af de positive ting vi har set i løbet af 2008 er at vi har fået mere styr på vores grundspil, specielt modtagningerne, og så har vi fået en bredere trup, hvor enkelte spillere mere end nogen sinde før er truet på deres stamplads. Denne interne kamp om pladser har giver holdet et boost, og som træner er det lækkert at se at holdet ser ud til at blive stærkere dag for dag. Og vi håber på at det nye år vil bringe lige så meget udvikling som det vi har haft i 2008, og at vi igen kan formå at få en bredere trup, så holdet kan fortsætte sin sejersmarch gennem dansk volleyball. Gerne med nye sponsorer 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.